Cookie en Privacy beleid

A. Privacy

Deze privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 4 april 2019 en is van toepassing op inwoners van de Europese Economische Ruimte.

1 Inleiding

Uw privacy vind ik belangrijk. In deze verklaring staat hoe ik met uw gegevens om ga en hoe u uw rechten kunt uitoefenen. In het B-deel van deze verklaring vindt u meer informatie over de Cookies die via deze site geplaatst worden. Hier kunt u ook eventueel eerder gegeven toestemming voor het plaatsen van cookies intrekken.

Dit is een persoonlijke website. Dat betekent dat de gegevens die ik van u verwerk onder privé of huiselijk gebruik vallen. Daarmee is de privacywetgeving voor de gegevens die ik van u verwerk voor het grootste gedeelte niet van toepassing. Omdat ik – zoals gezegd – uw privacy belangrijk vind, leg ik graag uit hoe ik met uw gegevens omga.

2 Uw rechten

Omdat dit een persoonlijke website is die onder privé of huiselijk gebruik valt, kunt u zich met klachten over mijn omgang met uw gegevens alleen tot mij wenden. Een klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens heeft niet zoveel zin: die richt zich alleen op bedrijven.

In paragraaf 9 van het B-deel van deze verklaring, vindt u meer informatie over de rechten die u op basis van de privacywetgeving heeft. Dit betreft de rechten die u ten opzichte van bedrijven heeft, dus niet ten opzichte van mij als privépersoon. Deze paragraaf is automatisch gegenereerd, maar feitelijk dus geheel ten overvloede. Als u toch één van deze rechten wilt uitoefenen, kunt u altijd contact met mij opnemen. Ik kijk dan wat ik voor u kan doen. Raadpleeg hiervoor de contactgegevens in paragraaf 11 van het B-deel van deze cookie- en privacyverklaring.

3 Uw contactgegevens

Als u via deze website contact met mij opneemt, worden de gegevens die u invoert op deze website opgeslagen en naar mijn centrale e-mailadres verstuurd door mijn webhost. Ook als u via één van mijn e-mailadressen contact opneemt, stuurt mijn webhost uw bericht door naar mijn centrale e-mailadres.

Mijn centrale e-mailadres wordt beheerd door Google. Ik verwerk uw gegevens om op uw bericht te reageren en ook op later moment contact met u te kunnen opnemen. Indien nodig of gewenst sla ik uw gegevens daartoe op in mijn Google adresboek, of een meer specifiek document zoals een spreadsheet. Ook zulke specifieke documenten bewaar ik in de cloud.

Uw gegevens bewaar ik in ons wederzijds belang tot het moment dat ons contact expliciet en onherroepelijk verbroken wordt. Lees ook het privacy beleid van Google.

4 Social media

Als u op welke manier dan ook contact met mij legt via social media, worden uw gegevens in elk geval bewaard binnen de context van het specifieke sociale medium. Indien nodig of gewenst sla ik uw gegevens ook op in mijn Google adresboek of een meer specifiek document zoals een spreadsheet.

Tot welke gegevens ik toegang heb en welke gegevens ik daardoor verder kan verwerken, is afhankelijk van de gegevens die u deelt met het sociale medium. In de regel ben ik geïnteresseerd in contact- en adresgegevens, social media accounts en in specifieke gevallen ook in geboortedata of professionele functies en relaties.

Tot gegevens die bij een social medium worden bewaard, heb ik toegang totdat één van ons beiden onze relatie via dat sociale medium verbreekt. Indien ik uw gegevens heb opgeslagen in mijn Google adresboek of in een specifiek document, dan blijven uw gegevens in ons wederzijds belang bewaard totdat ons contact expliciet en onherroepelijk verbroken wordt.

5 Journalistieke, literaire en artistieke uitingen

Om u een indruk te geven van waar ik me zoal mee bezig houd en wat ik zoal bedenk, schrijf ik artikelen en publiceer ik beeldmateriaal. Dit zijn journalistieke, literaire en artistieke uitingen die u onder andere op deze website, diverse social media en bij externe online en offline uitgevers terug kunt vinden. Ze vallen onder het recht op de vrije nieuwsgaring en de artistieke en literaire uitdrukkingsvrijheid.

Als u niet wilt dat ik gebruik maak van uw gegevens, kunt u er uiteraard voor kiezen om niet mee te werken, of bij mij aangeven dat ik u niet herkenbaar mag portretteren of beschrijven. Hoewel ik in de regel vooraf aan u laat weten dat u herkenbaar bent in een uiting, is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat u dit pas achteraf ontdekt. Als het om een online uiting gaat, kunnen we altijd in gesprek gaan over anonimisering. Overigens is dit (naar goed journalistiek, literair en artistiek gebruik) alleen mogelijk indien dit de kracht van de uiting geen geweld aandoet.

6 Verkooplinks

Als ik op deze site een review plaats, zet ik daar ook vaak de link naar een verkopende site bij (denk aan Bol.com, Managementboek.nl of Coolblue.nl). Als u op zo’n site vervolgens iets koopt, ontvang ik hiervoor als dank van de verkopers een heel klein zakcentje. Ik heb deze verkopers zo geselecteerd dat zij via mijn site geen trackers, beacons of cookies plaatsen. Als u op de link klikt, wordt u doorgestuurd naar de site van de verkoper. De kans is groot dat die sites wel cookies plaatsen. Ikzelf heb geen inzage in wie wat heeft gekocht, evenmin houd ik tot op de persoon herleidbare statistieken bij. Wel houd ik bij hoe vaak op een specifieke link is geklikt.

B. Cookies

Deze cookieverklaring wordt automatisch gegenereerd op basis van de functionaliteiten waarvan deze website gebruik maakt. Zoals ook in paragraaf 2 van deel A al is uitgelegd, betreft dit een persoonlijke website voor privé of huiselijk gebruik. De rechten in paragraaf 9 van dit deel zijn daarom verminderd van toepassing. Het klachtrecht beperkt zich tot het indienen van een klacht bij mijzelf.

Deze cookieverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 6 februari 2020 en is van toepassing op inwoners van de Europese Economische Ruimte.

1. Introductie

Onze website, https://alfardmenninga.nl (hierna: “de website”) maakt gebruik van cookies en andere gerelateerde technologieën (gemakshalve worden alle technologieën “cookies” genoemd). Cookies worden ook geplaatst door derden die we hebben ingeschakeld. In het onderstaande document informeren we u over het gebruik van cookies op onze website.

2. Wat zijn cookies?

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer of ander apparaat wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers of die van de betreffende derde partijen teruggestuurd worden.

3. Wat zijn scripts?

Een script is een stukje programmacode dat wordt gebruikt om onze website goed te laten functioneren en interactief te maken. Deze code wordt uitgevoerd op onze server, of op uw apparatuur.

4. Wat is een web beacon?

Een webbeacon (ook pixeltag) is een klein, onzichtbaar stukje tekst of afbeelding op een website dat gebruikt wordt om verkeer op een website in kaart te brengen. Om dit te doen worden er met behulp van webbeacons verschillende gegevens van u opgeslagen.

5. Toestemming

Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een pop-up met uitleg over cookies. Zodra u klikt op ‘Alle cookies’ geeft u ons toestemming om alle cookies en plugins te gebruiken zoals omschreven in de pop-up en deze cookieverklaring. U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, u moet er dan wel rekening mee houden dat onze website dan mogelijk niet meer optimaal werkt.

6. Cookies

6.1 Technische of functionele cookies

Sommige cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website goed werken en dat uw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat u onze website makkelijker kunt bezoeken. Op deze manier hoeft u bijvoorbeeld niet steeds opnieuw dezelfde informatie in te voeren bij een bezoek aan onze website en is het onder andere mogelijk dat de artikelen in uw winkelmandje bewaard blijven tot dat u heeft afgerekend. Deze cookies mogen wij plaatsen zonder dat u hier toestemming voor geeft.

6.2 Analytische cookies

Omdat statistieken anoniem worden bijgehouden, wordt er geen toestemming gevraagd voor het plaatsen van analytische cookies.

6.3 Marketing cookies

Op deze website gebruiken wij advertentiecookies, zodat het online advertentieaanbod voor u kan worden gepersonaliseerd, en wij (en derde partijen) inzicht kunnen verkrijgen in campagneprestaties. Dit gebeurt op basis van een profiel dat wij opstellen op basis van uw klik- en surfgedrag binnen en buiten https://alfardmenninga.nl. Middels de cookies wordt aan u als websitebezoeker een unieke cookie-ID gekoppeld, zodat u onder andere niet meerdere keren dezelfde advertentie te zien te krijgt.

Aangezien deze cookies worden aangemerkt als tracking cookies, vragen wij voor het plaatsen hiervan dan ook uw toestemming.

6.4 Social media knoppen

Op onze website zijn buttons opgenomen van Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp, Instagram, Disqus en Pinterest om webpagina’s te kunnen promoten (o.a. “liken”, “pinnen”) of delen (o.a. “tweeten”) op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp, Instagram, Disqus en Pinterest. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp, Instagram, Disqus en Pinterest zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. De social media buttons kunnen ook bepaalde gegevens opslaan en verwerken, zodat er aan u gepersonaliseerde advertenties getoond kunnen worden.

Lees de privacyverklaring van deze sociale netwerken (die regelmatig kunnen veranderen) om te lezen wat deze doen met uw (persoonlijke) gegevens die, zij verwerken met behulp van deze cookies. De gegevens die worden opgehaald, worden zoveel mogelijk geanonimiseerd. Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp, Instagram, Disqus en Pinterest zijn gevestigd in de Verenigde Staten.

7. Geplaatste cookies

JetPack

We gebruiken JetPack voor adverteren. Lees meer

NaamRetentieFunctie
Statistieken
tk_tcsessieStore the user’s usage history
tk_qs30 minuten
Functioneel
jetpackStatesessieRegelen van functies over meerdere pagina's
Delen

Voor meer informatie, lees de JetPack Privacyverklaring.

Polylang

We gebruiken Polylang voor taal management. Lees meer

NaamRetentieFunctie
Voorkeuren
pll_languagepermanentOpslaan van taalvoorkeuren
Delen

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen.

Twitter

We gebruiken Twitter voor het vertonen van recente posts en/of social share buttons. Lees meer

NaamRetentieFunctie
Marketing/Tracking
metrics_tokenpermanentStores if the user has seen embedded content
Functioneel
local_storage_support_testpermanentLoad balancing functionaliteiten
Delen

Voor meer informatie, lees de Twitter Privacyverklaring.

LinkedIn

We gebruiken LinkedIn voor het vertonen van recente posts en/of social share buttons. Lees meer

NaamRetentieFunctie
Marketing/Tracking
X-LI-IDCsessieRegelen van functies over meerdere pagina's
Delen

Voor meer informatie, lees de LinkedIn Privacyverklaring.

Complianz

We gebruiken Complianz voor cookie toestemming registratie. Lees meer

NaamRetentieFunctie
Functioneel
cmplz_all365 dagenOpslaan van cookie voorkeuren
Delen

Voor meer informatie, lees de Complianz Privacyverklaring.

Google Analytics

We gebruiken Google Analytics voor website statistieken. Lees meer

NaamRetentieFunctie
Statistieken (anoniem)
_ga2 jarenOpslaan van een unieke gebruikers ID
_gid1 dagBijhouden en verzamelen van paginaweergaven
_gat1 minuutFilter requests from bots
Delen

Voor meer informatie, lees de Google Analytics Privacyverklaring.

Intercom Messenger

We gebruiken Intercom Messenger voor chat support. Lees meer

NaamRetentieFunctie
Functioneel
intercom-id-*9 maanden
Delen

Voor meer informatie, lees de Intercom Messenger Privacyverklaring.

Automattic

We gebruiken Automattic voor website ontwikkeling. Lees meer

NaamRetentieFunctie
Statistieken
tk_aisessieOpslaan van een unieke gebruikers ID
Delen

Voor meer informatie, lees de Automattic Privacyverklaring.

Google Analytics Dashboard for WP

We gebruiken Google Analytics Dashboard for WP voor website statistieken. Lees meer

NaamRetentieFunctie
Doel wordt onderzocht
gadwp_wg_default_metric
gadwp_wg_default_dimension
Statistieken (anoniem)
gadwp_wg_default_swmetric1 jaar
Delen

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen.

Facebook

We gebruiken Facebook voor het vertonen van recente posts en/of social share buttons. Lees meer

NaamRetentieFunctie
Marketing/Tracking
actppresence1 jaarRegelen van frequentie van weergegeven advertenties
fbm_1 jaarOpslaan van account details
_fbc2 jarenStores last visit
fbm_*1 jaarOpslaan van account details
xs3 maandenStore a unique session ID
fr3 maandenAd delivery
_fbp3 maandenVolgen van bezoeken over verschillende websites
datr2 jarenVoorkomen van fraude
sb2 jarenOpslaan van browserspecificaties
*_fbm_1 jaarOpslaan van account details
Functioneel
wd1 weekBepalen van schermresolutie
act90 dagenIngelogd houden van gebruikers
c_user90 dagenOpslaan van een unieke gebruikers ID
csm90 dagenVoorkomen van fraude
presencesessieTrack if the browser tab is active
Delen

Voor meer informatie, lees de Facebook Privacyverklaring.

Vimeo

We gebruiken Vimeo voor het tonen van video's. Lees meer

NaamRetentieFunctie
Statistieken
__utmt_player10 minutesVolgen van doelgroep bereik
vuid2 jarenStore the user’s usage history
Delen

Voor meer informatie, lees de Vimeo Privacyverklaring.

YouTube

We gebruiken YouTube voor het tonen van video's. Lees meer

NaamRetentieFunctie
Statistieken
PREF1 jaarVolgen van bezoeken over verschillende websites
YSCsessieOpslaan van een unieke gebruikers ID
Marketing/Tracking
GPSsessieOpslaan van locatiegegevens
Functioneel
VISITOR_INFO1_LIVE6 maandenEstimate bandwidth
Delen

Voor meer informatie, lees de YouTube Privacyverklaring.

Diversen

NaamRetentieFunctie
Doel wordt onderzocht
tcb_google_fonts
session
complianz_consent_status365 dagen
wp-autosave-block-editor-post-134
Delen

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen.

8. Uw rechten met betrekking tot persoonsgegevens

U heeft de volgende rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens:

  • U hebt het recht om te weten waarom uw persoonsgegevens nodig zijn, wat ermee gebeurt en hoe lang deze worden bewaard.
  • Recht op inzage: u kunt een verzoek indienen om inzage in de gegevens die we van u verwerken.
  • Recht op rectificatie en aanvulling: u hebt het recht om uw persoonlijke gegevens aan te vullen, te corrigeren, te verwijderen of te blokkeren wanneer u maar wilt.
  • Als u ons toestemming geeft om uw gegevens te verwerken, heeft u het recht om die toestemming in te trekken en uw persoonlijke gegevens te laten verwijderen.
  • Recht op dataportabiliteit: u hebt het recht om al uw persoonlijke gegevens op te vragen bij de Verwerkingsverantwoordelijke en deze in zijn geheel over te dragen aan een andere Verwerkingsverantwoordelijke.
  • Recht op bezwaar: u kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw gegevens. Wij komen hieraan tegemoet, tenzij er gegronde redenen voor verwerking zijn.

Neem contact met ons op als u deze rechten wilt uitoefenen. Raadpleeg de contactgegevens onderaan deze cookieverklaring. Als u een klacht heeft over hoe wij omgaan met uw gegevens, dan horen wij graag van u, maar u heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit (de Autoriteit Persoonsgegevens).

9. In- en uitschakelen en verwijdering van cookies

Via uw internetbrowser kunt u cookies automatisch of handmatig verwijderen. U kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Een andere mogelijkheid is dat u uw internetbrowser zodanig instelt dat u een bericht ontvangt als er een cookie wordt geplaatst. Meer informatie over deze mogelijkheden kunt u vinden in de instructies van de Help-functie van uw browser.

Let op: onze website werkt mogelijk niet optimaal als alle cookies zijn uitgeschakeld. Als u wel de cookies in uw browser verwijdert, worden ze na uw toestemming opnieuw geplaatst bij een nieuw bezoek aan onze websites.

10. Contact details

Voor vragen en/of opmerkingen over ons cookiebeleid en deze verklaring kunt u contact met ons opnemen via:

Alfard Menninga
Contact via: https://alfardmenninga.nl/contact/
   
Nederland
Website: https://alfardmenninga.nl
Email: nvt@nvt.nl
Telefoonnummer:  

 Huidige status: GeaccepteerdHuidige status: Geweigerd

Dit cookiebeleid is gesynchroniseerd met cookiedatabase.org op 06-02-2020